Sega maränger

Tänkte att jag skulle börja den nydesignade bloggen med att skriva om mitt och Jennys marängbak nu i veckan. Vi satt och kollade länga innan vi bestämde vad vi skulle göra. Vi valde efter mycket tänkade att göra maränger och då skulle vi göra Leilas sega maränger. De såg jätte smarriga ut, och min kommentar var "hur svårt kan det vara"
Vi bestämde oss för att vi skulle ha kolasås i den ena sattsen och choklad i den andra. Sen satte vi igång. Det var inte så lätt eftersom man skulle vispa marängen över vatten bad. Halva smeten får ut på spisen och en odör spred sig i rummet! haha. Jenny började skrika att jag skulle öppna fönstret och det gjorde jag. Sen efter att Jenny torkat upp så fortsatte vi med att vispa. Det var lite lättare att ha en tallrik än en bunke som vi hade först.

Sen började själva vispningen på riktigt. Med elvisp denna gången. Det var sjukt drygt att stå och vispa och vispa. Men tillslut fick vi till en riktigt bra smet. Det var bara det att den skar sig lite när vi hellde i både kolasås och choklad. Men det skulle nog g tänkte vi.

Efter att de stått i ugnen ca 45 minuter så tog vi ut dom. Sjukt missnöjda båda två. För att ni ska förstå kommer här ett par härliga bilder!


Detta var de maränger som vi förväntad oss

Och detta är våra kolamaränger


Chokladmaränger ser lyckat ut!


Kissen väntar spännt på maränger!


Klart!


Ser precis ut som Leilas, vad hände?

Så förutom att vi hälde halva smeten på spisen, hade aldeles för mycket choklad och kolasås så förstår jag inte hur det kunde gå så illa. Hahaha!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0